IRM imaginea umărului (secțiunea axială)

Anatomia claviculei

Generalitati Clavicula este unul din oasele principale ale articulatiei umarului, este un os pereche in forma de S italic, culcat ce conecteaza centura scapulara de scheletul axial si are rolul de a sustine, si a da stabilitate si forta umarului.

Anatomi Dinding Thorak dan Mediastinum

Ca si localizare cele mai frecvente fracturi se produc la nivelul treimii mijlocii a claviculei urmate de fracturile treimii laterale, cele mediale avand cea mai mica frecventa. Anatomia claviculei fracturii de clavicula Diagnosticul anatomia claviculei de clavicula se pune pe baza examenului clinic şi a unei radiografii standard in incidenta antero-posterioara aceasta fiind suficienta in majoritatea cazurilor.

tratament articular de homeopatie

Tomografia computerizată este necesara in cazurile in care fractura intereseaza suprafetele articulare. Tratamentul Majoritatea fracturilor de clavicula pot fi tratate cu succes ortopedic folosind imobilizarea in bandaj Dessault zile sau bandaj Watson-Jones timp de 4 saptamani.

Tratamentul chirurgical are indicatie in fracturile instabile, fracturile deschise sau in iminenta de deschidere, fracturile cu traumatisme vasculare associate si in fracturile cu deplasare mai mare de 2 cm.

deteriorarea ligamentelor de gleznă de prim ajutor

Tratamentul chirugical consta in reducerea fracturii deschise fragmentele osoase sunt repozitionate si fixarea acestora folosind o placa si suruburi speciale. Placa si suruburile nu sunt indepartate dupa vindecarea osului decat daca genereaza disconfort.

iadul scăzut și durerea articulară

Postoperator membrul este imobilizat intr-un bandaj Dessault pentru aproximativ 7 zile, ulterior intr-o esarfa pana la 21 de zile. Pacientul este indrumat sa inceapa progresiv kinetoterapia din a a zi postoperator. Recuperarea medicala reprezinta anatomia claviculei dintre cei mai mai importanti parametrii in tratamentul acestei afectiuni, dupa aplicarea tratamentului ortopedic sau chirurgical.

Complicatii chirurgicale Principalele riscuri asociate interventiei chirurgicale in cazul fracturilor de clavicula includ: Nonconsolidarea fracturii .

Autor: Drăgulin Oana Articulatia scapulo-humerala este articulatia de la nivelul umarului. Umarul reprezinta jonctiunea trunchiului cu membrele superioare. Acesta este foarte flexibil, asigurand miscarile de mare amplitudine a bratelor si le orienteaza in toate directiile. El permite anatomia claviculei, majoritatea gesturilor din viata cotidiana, cum ar fi dusul mainii la gura sau de a baga mana in buzunarul de la spate. Altfel spus, mobilitatea sa globala, ca si stabilitatea sa, sunt foarte importante.