HAQ Chestionar

Chestionarul haq, Haq cu artrita reumatoida

Conținutul

  Manipulare rspunsuri - Dac marca pacientului este ntre coloanele de rspuns, atunci scorul ales este cel mai apropiat. Dac marca este direct ntre cele dou coloane, atunci trebuie utilizat valoarea mai mare.

  articulațiile din spate pot răni

  Sumarea a celor opt categorii de scoruri O categorie de scor este determinat de cel mai chestionarul haq subcategorie de scor. De exemplu: dac exist trei elemente de subcategorii, iar pacientul rspunde cu 1,2 respectiv 0, trei elemente de subcategorii, punctajul va fi A2.

  Acest lucru produce un singur scor indice handicap. Standarde i metode altrenative de punctare Variabile i normele de notare permit calcularea celor dou indice ale disabilitii.

  tratament de masaj cu artroză

  Indexul Disabilitilor Standard ia n considerare utilizarea aparatelor i dispozitivelor iar Indexul Alternativ a Disabilitii din contr, nu. Pentru oricare dintre acestea, indice de chestionarul haq nu poate fi calculat n cazul n care pacientul nu are scoruri de cel puin 6 din 8 categorii.

  pentru durere în articulația șoldului ce trebuie făcut

  Obiectivul este de a obine informaii de la pacieni cu privire la localizarea i modul durerii. Durerea este msurat pe VAS Visual Analogue Scalecu o linie orizontal, la cele dou capete fiind etichetate starea de foarte bun i foarte ru Fig. Pacienii sunt instruii pentru a pune un marcaj pe linia vertical pentru a indica severitatea durerii lor.

  boli și semne articulare

  Convenii de notare. Pentr a obine scorul pacientului folosind o rigl centimetric, se msoar distana n centimetri de la ancora din stnga de la baza zero pn la marcajul pacientului i se nmulete cu 0, De exemplu: marca este la 8 centimetri este 8 x 0. Tabel II.

  artrita articulațiilor piciorului drept